Zoals je wellicht al eerder hebt gelezen ben ik bezig mezelf te trainen tot nieuwslezer. 

In principe produceerde en las ik regionaal nieuws op dinsdagmiddagen tijdens de middagshow van Glow FM. Ironisch genoeg ben ik daarmee moeten stoppen op het hoogtepunt. Na een hectische middag rondom belangrijke mededelingen over het Coronavirus ben ik vanwege de maatregelen die tot op heden gelden niet meer live op de radio in Eindhoven geweest.

Gelukkig is het ook de tijd van creatieve oplossingen. Om de nieuwsredactie van Studio040 te ondersteunen lezen we met een klein groepje van Glow FM het regionale radionieuws in. Dat doen we vanuit huis. Doorgaans neem ik 3 dagdelen voor m’n rekening. Daardoor ben ik op die dagen de nieuwsstem op beide zenders van 11.30 tot 19.30. In deze tijdelijke constructie worden de berichten geschreven door journalisten van de redactie in Eindhoven. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het wel mis om zelf bovenop het nieuws te zitten en te verwerken. Wel is het een mooie mogelijkheid om vlieguren te maken met het lezen.

Hieronder een voorbeeld van een (door mij) ingesproken nieuwsblok. Omdat het een bulletin is voor meerdere zenders met verschillende doelgroepen is het wat zakelijker ingelezen dan dat ik in een live situatie zou doen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Ik leer nog veel rondom nieuwslezen. Heb je professionele feedback voor me, dan hoor ik die zeer graag! Je kan me bereiken via info@thomasdiederen.nl of via
Facebook.

Share this Post